Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Vass Lászlóné
Cikk
MME
Tartalmas leves után pompás második fogás lehet ez a mazsolával, citromhéjjal felturbózott rakott tészta. Ha szereted a vargabélest, a stíriai metéltet is imádni fogod!
Kard Sándorné
Videó
A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Szabi ezúttal egy különleges, diós-mazsolás kenyeret készít.
Egy gyors keksz receptje, kevés hozzávalóval kifejezetten jól jön, ha valaki gyerektársaságban kénytelen sütni-főzni a napokban. Ezt pedig egyrészt gyerekjáték elkészíteni, másrészt nincs gyerek, aki ne szeretné! Tej- és tojásallergiások pedig kifejezetten örülhetnek, mert ebben egyik sincs!
A zabkekszben az a nagyszerű, hogy roppant egyszerű. Elég egy jó alaprecept, amit aztán úgy variálunk, ahogy kedvünk tartja. Ez itt egy olyan változat, ami a januári életmódváltó-lázban kifejezetten jól jöhet, mivel amellett, hogy isteni finom, sem cukrot, sem finomlisztet nem tartalmaz! Próbáljátok ki, és egészítsétek ki szátok íze szerint!
Ha a muffinokat túlságosan száraznak találod, a cupcake-eket pedig túl édesnek, akkor ez a krémtúrós változat a te recepted! A rózsás szilikonforma hagyományos muffintepsire cserélhető - csak ne feledkezz meg a kapszlikról! - a mazsola elhagyható, és, ha laktózmentes hozzávalókkal készíted, a tejcukor-érzékenyek is bátran falhatják!
Rozsnyai Gabriella
Török Zsuzsa
7 jó tanács, amit érdemes megfogadni az őszi-téli napok kedvenc maradékmentő finomságának elkészítéséhez
Kovács Noémi
Somogyi Bea
Kovács Ágnes
Baloghné Kele Judith