Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ábel Anita elárulta: ez az az étel, ami nélkül náluk nincs karácsony!

default user icon
MME
Van, akinél a halászlé, másoknál a göngyölt húsok azok, melyek elmaradhatatlanok karácsonykor. Most Ábel Anita is elárulta, náluk mi az, ami biztosan minden évben az ünnepi asztalra kerül. Íme a színésznő családjának karácsonyi menüje.

Az ünnepi dekorálásból kár lenne kihagyni a közös karácsonyi időtöltések fő színterét, az étkezőt - és miért ne kaphatna helyet akár a feldíszített karácsonyfa is itt? Az étkezőbe igazán jól illik a klasszikus karácsonyi stílus, ami ahelyett, hogy leuralná a teret, finoman teremti meg az ünnepi atmoszférát a fehér, a zöld és a piros színek ízléses kombinálásával. A népszerű színésznő és műsorvezető, Ábel Anita is a kevesebb több elvét vallja a karácsonyi dekorációk terén.

Egyszerűen szép

"Nagyon szeretem a karácsonyt. Mivel a párom olasz, így követve az ottani szokásokat, mi már december 6-án felállítjuk a karácsonyfát. Így sokkal többet tudunk megélni az ünnepvárás hangulatából. A letisztult, puritán dolgok állnak hozzám közel.

Számomra az egyszerű, hagyományos dolgok adnak harmóniát, így egy-egy fenyőág és alma is nagyszerű asztali kiegészítő lehet nálunk. Igazi ünnepi hangulatot adnak még a kopogtatók, a gyertyák és egyegy szép ünnepi virágcsokor vagy mikulásvirág."

Örök kedvencek

“Karácsonykor a szűk család nálunk jön össze és igyekszünk mindenki kedvencét elkészíteni. Mivel a feltöltődésen van a hangsúly, nem ragaszkodunk a szigorúan vett, klasszikus ünnepi menühöz. Ennek ellenére vannak örök kedvencek, amik nem maradhatnak el.

Talán édesanyám töltött káposztája nélkül elmaradna a szenteste, de nagy kedvencünk a klasszikus húsleves is, amit én készítek el. Aprósütikből nálunk sosincs hiány. Olasz párom lévén pedig állandó szereplővé lépett elő a panettone, Itália kedvenc ünnepi kalácsa is, Lucával együtt lelkesen faljuk a szeleteket.”

Klasszikus és vicces dekorációk

“Szerintem, a kevesebb néha több a dekorációra is igaz, akár az ünnepi asztalt, akár a karácsonyfát, akár az egész belső teret nézzük. Ha visszafogottabb kiegészítőket választunk, biztosak lehetünk abban, hogy sosem nyúlunk mellé! Szeretjük a hagyományos gömbdíszeket és a többi klasszikus dekorációt, de emellett néhány éve egy-egy túldíszített dundi télapó, jógamatrac vagy épp más vicces dísz is helyet kap nálunk. Lehet e téren egy kicsit modernebbek lettünk, ám a Luca lányom által készített karácsonyi dísz mindig helyet kap a fán.”

További hasznos lakberendezési tippekért, dekorációs megoldásokért és adventi, valamint karácsonyi inspirációért látogass el a Bonami.hu oldalára!

Ezek is érdekelhetnek

Friss