Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 hétköznapi étel, ami bármikor megölhet

default user icon
Sok olyan kaja létezik, ami pont annyira veszélyes, mint amilyen finom. Például ha nem vagy elég körültekintő, simán belehalhatsz néhány kanál mézbe is!

1. Paradicsom

Bármilyen hihetetlen, a lédús, piros gyümölcs szára és levelei méreganyagot, egészen pontosan glycoalkaloidod tartalmaznak, amik súlyos gyomorgörcsöket és szorongást okozhatnak. Szóval nagyon fontos, hogy a zöld részéből soha ne kerüljön az ételedbe, és felhasználás előtt mindig alaposan mosd meg!

2. Krumpli

A burgonya levele és szára szintén mérgező, tehát mindig ügyelj rá, hogy csak a gumóját használd fel. A leveléből egyébként teát is készítenek, fogyasztásába már többen is belehaltak.

3. Cseresznye

Amikor ezt a gyümölcsöt majszolod, nagyon figyelj rá, hogy a magját még véletlenül se nyeld le, ugyanis mérgező hidrogén-cianidot tartalmaznak.

4. Földimogyoró

Az egyik leggyakoribb allergia a mogyoró allergia. Ez sokkos állapotot és tudatvesztést is előidézhet, de légúti elzáródást is okozhat, ami könnyen halálos is lehet.

5. Méz

A méz mérgező toxinokat tartalmazhat, ha nem pasztőrözik megfelelően, ami a fogyasztását követően fejfájást, szédülést, gyengeséget és hányingert okozhat - ha túl sokat eszel belőle, akár végzetes is lehet.

6. Pillecukor

Ismered azt a játékot, aminek az a lényege, hogy ki tud egyszerre több pillecukrot bevenni a szájába? A versengés következtében eddig ketten vesztették életüket, de akár egyetlen pillecukor is könnyen okozhat fulladást.

5 ÉTEL, AMI ENYHÍTI A MENSTRUÁCIÓS FÁJDALMAKAT>>> 

8 ÉTEL, AMELYET EDZÉS ELŐTT IS EHETSZ>>> 

6 ÉTEL, AMI ENYHÍTI A MÁSNAPOSSÁGOT>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss