Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
MTI
Az uniós mézpiac összeomlását a harmadik országokból, így az Ukrajnából, Argentínából, de leginkább a Kínából származó mézimport okozza.
Kard Sándorné
Húsvétkor jöhet a sonka minden mennyiségben, és nem csak reggelire. Ha így készíted el, ünnepi ebédként is megállja a helyét.
Egyes növények erős antibakteriális hatását már évszázadok óta ismerik, és használják is a különféle betegségek gyógyításban, megelőzésben. Ha körülnézel, biztosan találsz a konyhában, kamrában olyan alapanyagokat, amelyek megfelelően alkalmazva szinte antibiotikumként használhatóak. Mutatjuk, mivel erősítheted az immunrendszeredet!
Dr.Gondek Károlyné
Mindmegette
A méz az egyik leggyakrabban hamisított élelmiszer a világon. A visszaélés legtöbbször cukorsziruppal történik, amit közvetlenül a mézbe kevernek vagy a méheket etetik vele a gyűjtési időszakban.
Célt értek a magyar erőfeszítések: hazánk kezdeményezésére az uniós agrárminiszterek egyetértettek azzal, hogy a jövőben a mézesüvegeken kötelező legyen feltüntetni a méz származási helyét és pontos százalékos arányát - közölte az Agrárminisztérium keddi közleménye szerint Nagy István agrárminiszter.
A hideg idő beköszöntével egyre többször vágyunk valamilyen forró, meleg italra, amit mézzel édesítenénk. De jó ötlet például a meleg teát mézzel ízesíteni? Ennek jártunk utána.
Frühwirth Edit
A méz és a hús párosa olyan ütős, hogy a legtöbben nem is tudnak ellenállni a finom falatoknak. Különösen a hűvös, zord időben esik jól, így itt az idő, hogy kipróbáld kedvenc hat receptünk valamelyikét!
Az, hogy idősödünk, az élet velejárója - de ez még nem jelenti azt, hogy öregnek és fáradtnak kell látszanunk és rosszul kell éreznünk magunkat. Összegyűjtöttünk 5 ételt, melyeket, ha rendszeresen fogyasztunk, frissebbnek és fiatalabbnak fogjuk érezni magunkat.
Pataky Krisztina
Az ősz nem teljes a sütőtök nélkül: esszük, isszuk, levesként és süteményben, köretekbe, rakott ételekbe tesszük - ám a legjobb mégiscsak az, amikor csak felszeletelve bedobjuk a sütőbe, és már készen is van az édes, krémes őszi csemege! De hogyan érhetjük a legjobb ízt és a tökéletes álllagot? Máris mutatjuk a trükköt!
Az emberiség nagyon régóta fogyasztja a mézet, sőt nemcsak mint konyhai alapanyag ismert, hanem bizony gyógyszerként is népszerű. Nem mindegy azonban, hogy milyen virágból és melyik kontinensen alkották meg a méhek, sőt az is rengeteget számít, hogy hőkezelték-e.
Idén is meghirdették a Kézműves Kiválóságok Díj versenyét, melyen ezúttal is arra keresik a választ, hogy melyik az ország legjobb szörpje, lekvárja, gyümölcsleve és méze!
Minden évszaknak és hónapnak megvannak a saját, szezonális terményei, de igazán csak nyáron dúskálunk a zamatos és édes gyümölcsökben, melyeknek nemcsak az íze, hanem a színe is csodás. A gyümölcsökből azonban nemcsak sütemény, szörp, lekvár vagy befőtt, hanem saláta is készíthető!
A sült banán elsőre bizarrul hangzik, és nagy valószínűséggel elsősorban a gyerekek vetnék rá magukat, de elég csak egyszer megkóstolni, hogy a bizalmatlanság helyét őrült lelkesedés vegye át. Persze főképp azoknak ajánljuk, akik szeretik a banánt és az édes, szirupos desszerteket, de savanykás, bogyós gyümölccsel tálalva a visszafogottabb édességrajongók toplistájára is felkerülhet!
Magyarországon jó néhány éve április 30-án ünneplik a Méhek napját. A program célja, hogy felhívja a figyelmet a szorgos kis rovarok védelmének fontosságára. A nap jó alkalom arra, hogy egy igazán finom, édes-mézes süteményt készítsünk. Összegyűjtöttünk hét fantasztikusan finom receptet, amelyekből mindenki találhat kedvére valót.
Nincs is jobb azoknál az édességeknél, melyeknek az előkészítése nem tart sokáig és szinte koszt sem hagynak maguk után.