hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vegán bolognai lasagna

75 perc
mester
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • "Bolognai":
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 400 g gomba
  • 1 répa (kb. 80 g)
  • 100 g lencse
  • 1000 g paradicsompüré
  • Bors
  • Oregano
  • bazsalikom
  • "Ricotta":
  • 2 csomag tofu (2x180 g)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Kevés citromlé
  • Bors
  • Bazsalikom
  • Továbbá:
  • 500 g lasagna lapok
  • 150 g vegán sajt (violife)

Elkészítés

  1. A "bolognai" mártáshoz olajon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott répát és rövid ideig pároljuk. A gombát vagy ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk és hozzáadjuk a hagymás répához, majd megsózzuk. Addig kevergetjük míg nagyjából el nem parolog a leve, majd hozzáöntjük a paradicsompürét és a megmosott, beáztatott lencsét. Fűszerezzük borssal, bazsalikommal, oreganoval. Addig főzzük míg a lencse meg nem puhul. A ricottához a tofut, a citromlevet, a préselt fokhagymát és fűszereket turmixgépbe helyezzük és krémesre turmixoljuk. A lasagna lapokat előfőzzük. Tepsibe rétegezzük a lapokat majd megkenjük először a ricotta és bolognai egy harmadával. A kövezkező réteg esetében ugyanígy járunk el. A harmadik rétegnél megint csak ricottát és bolognait rétegezünk majd befedjük az utolsó réteg tésztalapokkal és ha maradt ki a mártásból akkor egy vékony réteget kenünk még a tetejére is és megszórjuk sajttal. 180°C-on kb. 40 perc alatt megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss