Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bolognai lasagne

MME MME
21 4.1/5
90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A raguhoz:
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1/2 fej zeller
  • 1 dl olaj
  • 1 doboz paradicsomkonzerv (darabolt)
  • 1 fej hagyma
  • 50 dkg darált hús (marha+sertés)
  • bors
  • oregánó
  • rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz paradicsompüré (kicsi)
  • ketchup
  • A besamelhez:
  • 5 dkg vaj (+ az edény kikenéséhez és a tetejére)
  • 5 dkg liszt
  • 7,5 dl tej
  • bors
  • szerecsendió
  • Az összeállításhoz:
  • 1 csomag lasagne tésztalap
  • 30 dkg sajt

Elkészítés

  1. A raguhoz a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd 4 cl olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és egy kis vizet öntve alá puhára pároljuk (ha van, még jobb a húsleves víz helyett). Ha már puha, összeturmixoljuk és félretesszük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, a maradék olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a rozmaringgal, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és 30-40 percig főzzük. Ha már puha, hozzáadjuk a zöldségeket, a paradicsompürét és a ketchupot, majd összeforraljuk.
  3. A besamelhez a vajat serpenyőben megolvasztjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet, kicsit lepirítjuk, aztán felöntjük a tejjel. Folyamatosan kevergetjük, nehogy csomós legyen. Állandó keverés mellett kis lángon addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Forralás közben sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. 
  4. Egy tűzálló edényt kikenünk vajjal, majd első rétegként kikenjük besamel mártással. Következő rétegként ráfektetjük a nem megfőzött lasagne tésztalapokat, erre jön a bolognai ragu, végül sajtot reszelünk rá. Mindezt megismételjük 3-4-szer.
  5. A felső tésztaréteget jól beborítjuk a maradék besamellel. Vajdarabkákat teszünk a tetejére. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Megszórjuk a sajttal, és további 5 percig sütjük, végül 10 percig pihentetjük tálalás előtt.

A TÖKÉLETES LASAGNE TITKA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE - 4 TUTI TIPP! >>> 

EREDETI LASAGNE ÉS FOCACCIA: 15 VISSZAUTASÍTHATATLAN OLASZ FINOMSÁG >>> 

NINCS BENNE BESAMEL, MÉGIS KRÉMES: MASCARPONÉS SPENÓTOS LASAGNE >>> 

Megjegyzés

Az én gyerekeim nem nagy zöldségevők, mindent elkövetek, hogy minél több zöldséget becsempésszek az étrendjükbe. Ez az étel a kedvenceik közé tartozik! Igen kiadós. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss