hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bolognai lasagne könnyen

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A besamelhez a tejet felforraljuk és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, majd belekeverjük a lisztet, és lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó kevergetés mellett apránként hozzáadjuk. Sóval és borssal ízesítjük.
  2. A lasagne elkészítéséhez összedaraboljuk a szalonnát, majd felrakjuk pirulni. Ha megpirult, hozzáadjuk a húst.
  3. Közben beáztatjuk vízbe a tésztát. A húst készre pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomlét és a fűszereket. Ízlés szerint ízesítjük.
  4. A tepsi legaljára lerakjuk a tésztát, majd húst, majd megint tésztát, ezután besamelt, majd megint tésztát. Így folytatjuk, amíg el nem fogy a hús. A legvégén mindig a besamel legyen. A legtetejére ráreszeljük a sajtot.
  5. Előmelegített 160 fokos sütőben 45-50 percig sütjük. 

Megjegyzés

Egyszerű és finom!!!!
- Flower55

Ezek is érdekelhetnek