Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes, vegán „zabottó"

60 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Zeller

Elkészítés

  1. A gombát és a zöldhagymát felszeleteljük, a fokhagymát összezúzzuk. Ezeket pár percig a margarinon megdinszteljük egy serpenyőben. Közben fűszerezzük, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet is.
  2. Egy másik serpenyőben megolvasztjuk a margarint, hozzáöntjük az olívaolajat, rászórjuk a szeletelt zabot, majd miután megsóztuk, 1-2 percig pirítjuk.
  3. Merőkanalanként hozzáadjuk az alaplevet, majd a bort, és fedő alatt kb. 15 percig pároljuk. Közben időnként megkeverjük, ha szükséges, pótoljuk a folyadékot. Ízlés szerint fűszerezzük. 
  4. Az utolsó adag alaplét ne főzzük el teljesen róla, figyeljünk, hogy a zab belseje ép és roppanós maradjon, és ne száradjon ki.
  5. Hozzákeverjük a gombás alapot, és már tálalhatjuk is. 

 

Megjegyzés

Rizottórajongók figyelmébe szeretnénk ajánlani ezt a rizst helyettesítő, garantáltan gluténmentes, szeletelt zabbal készült alternatívát. Mi most vegán, gombás változatban készítettük el, de természetesen ízlés szerint alakítható, akik pedig fogyasztanak sajtot, szórják meg a tetejét gazdagon reszelt parmezánnal, sőt ne sajnálják ezt a zabottóalapból sem. Ennek az ételnek az elkészítése kb. 30 percet vesz igénybe, így tökéletes vacsora is lehet a rohanó hétköznapokon. A bor helyett természetesen alaplét is használhatunk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss