Elkészítés: A páchoz a hozzávalókat felfőzzük, és kihűlve a húsra önjük. 1-2 napig állni hagyjuk a hűtőben. Nagy szeletekre vágjuk a húst.
A hagymát megfonnyasztjuk, a paprikát és a paradicsomot hozzáadjuk. A sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük, ezt is a hagymára tesszük, pépesre főzzük. Ezután beletesszük a húst, a babérlevelet, a pirospaprikát, a fehérborsot, 1 kanál mustárt, sózzuk ízlés szerint. majd kb. 1 órát főzzük. Ekkor 2 dl vörösbort beleöntünk. Puhára főzzük. 1 kg húshoz 2 csapott evőkanál liszttel és 1 kávéskanál cukorral rántást készítünk, középbarnára pirítjuk. A rántást ezután felengedjük vízzel, simára keverjük, majd hozzáadunk fél liter tejfölt. 2 nagy darab ecetes uborkát lereszelünk, hozzáadjuk a húshoz, majd a tejfölös rántást is belekeverjük, és még egyszer felforraljuk.
A zsemlegombóchoz a szikkadt zsemlét kis kockákra vágunk, sütőlapon sütőbe tesszük, és világosbarnára piritjuk. 1 csokor petrezselymet apróra vágunk, 1 pici hagymát 1 kanál olajon megfonnyasztunk. A tejbe (1-1,5 dl) beletesszük a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, beleütjük a tojásokat, majd összedolgozzuk a zsemlével, hozzáadjuk a pirított hagymát is. Állni hagyjuk kb. 10 percet. 4 nagy burgonyát megfőzve összetörünk, ezt is a zsemléhez adjuk. Bő sós, olajos vízben kis gombócokat gyúrva, kifőzzük.