A túrót egy villával alaposan összetörjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, az egész tojást, az olvasztott és visszahűtött vajat, és a reszelt citromhéjat, majd összegyúrjuk a tésztát. (Amennyiben szükséges adjunk hozzá még annyi lisztet, hogy már ne ragadjon a kezünkhöz, és könnyen formázható legyen)
Ezután lisztezett felületen vastagabbra nyújtjuk a tésztát, majd kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. Ezután a tésztacsíkokat szintén felvágjuk kb. 1 cm-es darabokra, majd a két tenyerünk között megformázzuk a nudlikat.
Az elkészült nudlikat ezután forrásban lévő vízbe tesszük, majd várjuk meg, míg feljönnek a víz tetejére, és akkor főzzük még pár percig. (Közben vegyünk ki egyet és kóstoljuk meg, hogy megfőtt-e, nehogy túlfőzzük!)
A készre főtt nudlit szűrőkanállal kiszedjük a vízből, alaposan lecsepegtetjük, majd beleforgatjuk a pirított zsemlemorzsába.
A pirított morzsa úgy készül, hogy az olajat felmelegítjük, majd adjuk hozzá a zsemlemorzsát. Ezután állandó kevergetés mellett, hogy meg ne égjen, aranybarnára pirítjuk, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni. Amikor a zsemlemorzsa már kissé lehűlt, hozzáadjuk a frissen kifőzött, és lecsepegtetett nudlit, majd összekeverjük, -forgatjuk.
Tálaláskor szedjük a nudlit tányérra, ízlés szerint szórjuk meg fahéjas porcukorral, majd úgy kínáljuk. Én a fahéjas porcukorral szórás mellett még meggylekvárt is kínáltam hozzá. - kgizike