Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamis túrógombóc eperrel

75 szavazat
25 perc
egyszerű
olcsó
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A hamis túrógombóchoz a tejbe beleszórjuk a búzadarát, hozzáadunk 5 evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. A tűzről levéve belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét is. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a villával összetört túrót.
  2. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk a túrókrémből, és az olajon megpirított zsemlemorzsába forgatjuk.
  3. Az epret összetörjük a maradék 4 evőkanál cukorral, és ezzel a pürével tálaljuk a gombócokat.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss