Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós brownie

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
24 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Földimogyoró
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Egy kb. 28x24 cm-es tepsit kivajazunk, és kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. A tésztához összekeverjük a durvára vágott diót (vagy mogyorót) és a lisztet. A tojásokat egy nagy keverőtálban egy csipet sóval és a porcukorral kézi habverővel habosra keverjük.
  3. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. A vajat addig melegítjük egy kis edényben, amíg habzani kezd. Lassan az olvadt csokoládéhoz keverjük, és kevergetés mellett kb. 40 fokosra hűtjük.
  4. A vajas-csokoládés masszából 3 evőkanálnyit keverünk a tojásos keverékbe, majd egy spatulával beleforgatjuk a többit is, majd apránként hozzáadjuk a liszt-dió/mogyoró keveréket is. Az elkészült tésztát az előkészített tepsibe öntjük, és 10 percre az előmelegített sütőbe toljuk.
  5. Atúrótöltelékhez alaposan összekeverjük a hozzávalókat, majd szabályos elrendezésben halmokat kanalazunk az elősütött tészta tetejére. Visszatoljuk a sütőbe, és további 25-30 percig sütjük.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss