Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túros rétes

40 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A töltelékhez a túrót villával jól összetörjük, hozzáütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrokat, a citromhéjat, a sót, és jól kikeverjük.
  2. A vajat felolvasztjuk, majd hozzáöntjük az olajat.
  3. Az első tésztalapot megvizezett, kicsavart konyharuhára tesszük, az olvasztott vajjal-olajjal megcsepegtetjük, és ecsettel szétkenegetjük. Így folytatjuk 4 lappal, de az utolsóra már ne sok vajas olajat tegyünk.
  4. A zsemlemorzsát úgy szórjuk a tészta felénk eső szélére (kb. 6 cm-es csíkra), mintha erősen sóznánk valamit. A morzsára rákanalazzuk a túró felét, majd egy kevés morzsát megint szórunk rá.
  5. A tészta feltekerését a konyharuha segítségével végezzük, de közben behajtjuk a tészta szélét (hogy ne folyjon majd ki a töltelék), és szépen feltekerjük.
  6. Kipapírozott tepsire rakjuk, majd megkenjük a tetejét és az oldalát vajas olajjal. Elkészítjük ugyanígy a második rétest is, és 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Megjegyzés

Sütés hőfoka: 200 °C Sütés módja: alul-felül sütés ideje: 30 perc. Ez a mennyiség 2 rúd réteshez elegendő. - Valakiiii

Ezek is érdekelhetnek