hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-túrókrémes torta (sütés nélküli recept)

120 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • A kekszalaphoz:
  • 15 dkg vaj 
  • 30 dkg zabkeksz
  • olaj (a dormához)
  • A túrókrémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 db lapzselatin
  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor 
  • 2 dkg citrom
  • 1 csomag vanílás cukor 
  • 20 dkg mascarpone
  • A tetejére:
  • 35 dkg eper 

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, a kekszeket apró darabokra törjük, 2 evőkanállal félreteszünk belőle, majd a maradékot az olvasztott vajjal összekeverjük. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kiolajozunk, az alját sütőpapírral beborítjuk, és a massza felét belenyomkodjuk, majd 30 percre a hűtőbe tesszük.
  2. A tejből és a pudindporból elektromos habverővel pudingot készítünk.
  3. A túrót egy botmixerrel krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom levét, majd az elektromos habverőnkkel összedolgozzuk, végül hozzákeverjük a pudingot is.
  4. A zselatinlapokat kb. 5 percre hideg vízbe áztatjuk, felpuhítjuk, majd egy kis edényben, alacsony lángon felolvasztjuk, a vaníliás túrókrémhez keverjük.
  5. A krémet a kekszalapon egyenletesen elosztjuk, és a tortánkat 5-6 órára - vagy még jobb, ha egy egész éjszakára - a hűtőbe helyezzük.
  6. Az epret megmossuk, megpucoljuk és nagy darabokra szeljük. Negyedét botmixerrel pürésítjük, a maradékot egyenletesen elosztjuk a torta tetején, és meglocsoljuk az eperpürével.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

    7 KEKSZ ALAPÚ, EGYSZERŰ DESSZERT, AMINEK SENKI NEM TUD ELLENÁLLNI! >>>

    15 KRÉMES TÚRÓTORTA A SÜTÉS NÉLKÜLITŐL AZ EXTRA GYÜMÖLCSÖSIG >>>

Ezek is érdekelhetnek