Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teljes kiőrlésű sajtos rúd

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A kétféle liszthez adjuk hozzá a sót, a szódabikarbónát, a sütőport, és keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a felkockázott, hideg margarint és kezdjük el összemorzsolni, majd reszeljük hozzá a füstölt sajtot is, és szintén morzsoljuk össze.
  2. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá az egész tojást, és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. A tejfölt apránként adagoljuk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
  3. Ezután liszttel megszórt felületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 1 cm vastagra. Ezután kenjük le felvert egész tojással, ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal, majd vágjuk fel ízlés szerinti csíkokra. Akár köménymaggal, tökmaggal, vagy éppen reszelt sajttal is megszórhatjuk.
  4. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a felcsíkozott tésztát. Tegyük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.

Megjegyzés

A kisült sajtos rúd finom omlós. Hűvös, száraz helyen, letakarva hosszabb ideig eltartható. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek