Ha készítettél már sajtos szendvicset családi ebédhez, vacsorához, akkor tudod, hogy milyen pepecselős egyenként megsütni a serpenyőben a toastokat. Ha a szendvicseket sütőben sütöd, nem pedig a tűzhelyen, akkor időt takaríthatsz meg, és még ínycsiklandóbb lesz a szendvics.
Nagy tepsiben sok szendvics
Gáztepsiben akár 12 darab toastot is készíthetsz egyszerre, és ugyanolyan aranyszínű, ellenállhatatlanul ropogós lesz, mintha egyesével, serpenyőben sütnéd. A módszer a szokásos: vajazd meg a kenyeret, tedd a vajas oldalával lefordítva a tepsibe, tedd rá a sajtot és a másik megvajazott kenyeret úgy, hogy vajas része legyen felül. (Ettől lesz ropogós a kenyér.) Ezután told a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe és 5-5 percig süsd mindkét oldalát a szendvicseknek.
Extra finom töltelék
Az egyik legfontosabb kérdés: milyen típusú sajtból készüljön a sajtos pirítós? Nos, a legtutibb megoldás a cheddar és a mozzarella keveréke. A cheddar íze fantasztikus, a mozzarella pedig nyúlós, ragacsos állagú, ráadásul erősíti a cheddar ízét – így lesz tökéletes a töltelék! Válassz alacsony nedvességtartalmú mozzarellát, mert az jobban olvad.
(Nyitókép: Shutterstock)
Ajánljuk még:
- HA ÍGY KÉSZÍTED A RÁNTOTT SAJTOT, TUTI, HOGY TÖKÉLETES LESZ – MUTATJUK A RECEPTET!>>>
- LEHET-E FAGYASZTANI A SAJTOT? HA IGEN, HOGYAN? VÁLASZOK ÉS TIPPEK!>>>
- FOGADJUNK, HOGY EZT NEM TUDTAD! A VALÓDI OK, AMIÉRT LYUKAS A SVÁJCI SAJT>>>