Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így készíts a leveshez sajtos pirítóst és tökéletes lesz!

default user icon
MME
Az őszi krémlevesek – nos és a paradicsomleves – egyik kedvelt feltétje a sajtos pirítós. Serpenyőben macerás elkészíteni, különösen, ha nagyobb mennyiséget kell sütni, de van egy igazán gyors megoldás, amitől ráadásul a végeredmény is még finomabb lesz.

Ha készítettél már sajtos szendvicset családi ebédhez, vacsorához, akkor tudod, hogy milyen pepecselős egyenként megsütni a serpenyőben a toastokat. Ha a szendvicseket sütőben sütöd, nem pedig a tűzhelyen, akkor időt takaríthatsz meg, és még ínycsiklandóbb lesz a szendvics.

Nagy tepsiben sok szendvics

Gáztepsiben akár 12 darab toastot is készíthetsz egyszerre, és ugyanolyan aranyszínű, ellenállhatatlanul ropogós lesz, mintha egyesével, serpenyőben sütnéd. A módszer a szokásos: vajazd meg a kenyeret, tedd a vajas oldalával lefordítva a tepsibe, tedd rá a sajtot és a másik megvajazott kenyeret úgy, hogy vajas része legyen felül. (Ettől lesz ropogós a kenyér.) Ezután told a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe és 5-5 percig süsd mindkét oldalát a szendvicseknek.

Extra finom töltelék

Az egyik legfontosabb kérdés: milyen típusú sajtból készüljön a sajtos pirítós? Nos, a legtutibb megoldás a cheddar és a mozzarella keveréke. A cheddar íze fantasztikus, a mozzarella pedig nyúlós, ragacsos állagú, ráadásul erősíti a cheddar ízét – így lesz tökéletes a töltelék! Válassz alacsony nedvességtartalmú mozzarellát, mert az jobban olvad.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek