Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borzas sajtos pogácsa

90 perc
rafinált
megfizethető
20 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája (+ a kenéshez)
  • 3 dl tejföl
  • A krémhez:
  • 2,5 dl tej
  • 4 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 6 dkg margarin
  • Az oldalára:
  • kb. 25 dkg sajt

Elkészítés

  1. A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük.
  2. Vékonyra kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle. Tojássárgájával megkenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
  3. A krémhez a hozzávalókat - a margarin kivételével - simára keverjük, sűrűre főzzük. A tűzről levesszük, és tovább keverjük, teszünk bele 5-6 dkg margarint.
  4. A krémet 2 pogácsa közé kenjük úgy, hogy kicsit ki is folyjon közülük, és reszelt sajtban megforgatjuk.

11 GYORS ÉS FINOM POGÁCSA KELESZTÉS ÉS HAJTOGATÁS NÉLKÜL! >>> 

A PILLEKÖNNYŰ, A VILLÁMGYORS VAGY AZ ELRONTHATATLAN: A 11 LEGJOBB SAJTOS POGÁCSA RECEPT! >>> 

SAJTOS, LEVELES, MAGOS, ZÖLDSÉGES: VARIÁCIÓK POGÁCSÁRA! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss