Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tegyél sót a hűtőszekrénybe és csodát látsz! Két legyet ütsz egy csapásra

Hihetetlen, hogy mi mindenre lehet használni a legegyszerűbb konyhai alapanyagokat. Az ecet és a szódabikarbóna is sokoldalú csodaszer, de a konyhasó is rejtett kincse a háztartásoknak.

Sokan küzdenek a hűtő kellemetlen illatával. A boltokban többféle, hűtőszekrénybe tehető szagtalanítót kapni, ám ha meglátod, mit tesz a konyhasó a fridzsiderrel, akkor többé te sem veszel majd semmi ilyesmit!

Tegyél konyhasót a hűtőbe!

Vegyél elő egy kis tálkát, de lehet feles pohár is és töltsd meg konyhasóval, majd tedd a hűtőszekrénybe. Rakhatod bármelyik polcra, de érdemes hátulra tolni, hogy ne legyen útban és így csökkented az esélyét annak, hogy felborítod.

A só képes megkötni a hűtő kellemetlen illatát, magába gyűjti az ételszagot, így nem kell költened drága szagtalanítókra. A sót érdemes pár havonta lecserélni, de nem kell kidobni, hiszen felhasználhatod a főzés során, de ha nem szeretnéd, akkor öntheted a lefolyóba is, hiszen segítségedre lehet a takarításban – mondja a Smart Fox nevű videós.

A hűtőbe tett só extra hatása

Amellett, hogy a konyhasó remek szagtalanító, képes megkötni a nedvességet. Ez a tulajdonság akkor lehet igazán hasznos, ha a gyümölcsöket, zöldségeket a hűtőben tárolod, ezekből ugyanis a hideg ellenére párolog a nedvesség, mely lecsapódhat a hűtő falán. Nem beszélve arról, hogy a zöldségek egy idő után megpuhulnak, és ezt a folyamatot lassíthatja a só is. Annak érdekében, hogy frissen tartsd a gyümölcsöket, tegyél közvetlenül melléjük a fiókba egy kis tálka sót.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss