Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha így használod a szendvicssütőt, soha többé nem kell takarítanod!

Nincs ember, aki ne szeretné a melegszendvicset! Szüleink jól ismerik a klasszikus szendvicssütőt, mellyel könnyen megégethette magát az ember, ám isteni falatok készültek benne. A modern verziók biztonságosabbak, ám sokkal nehezebb tisztán tartani azokat!

A mai, "összenyomós" szendvicssütők nem hiányozhatnak egyetlen háztartásból sem. Kevés hozzávalóból nagyon gyorsan készíthetünk finom reggelit, ebédet vagy vacsorát a szendvicssütők segítségével. Sokoldalú, sokak által kedvelt konyhai eszköz ez, ám macerás tisztán tartani. Az apró, hullámos redőkbe vagy háromszög alakú mélyedésekbe képes beleragadni a kifolyt sajt és a zsír is nyomot hagy rajta.

Létezik azonban egy zseniális trükk, amivel elkerülhetjük, hogy a sajt beleragadjon (vagy beleégjen) a szendvicssütőbe, sőt tisztítani sem nagyon kell majd ezután a gépet!

Használj sütőpapírt!

Tépj le egy darab sütőpapírt, akkorát ami félbehajtva belefér a szendvicssütőbe, így ugyanis megóvhatod a gép belsejét, az alját és a tetejét egyaránt a bekoszolódástól.

Helyezd a szendvicssütőbe a sütőpapírt, és erre tedd rá a szendvicseket, majd a szokott módon csukd össze és zárd be a gépet. A kifolyt sajt és zsiradék nem a gép tálcájára, hanem a sütőpapírra kerül, így nem lesz koszos a szendvicssütő, de a papír átenged annyi hőt, hogy a szendvics finom ropogósra piruljon.

Az alufólia is működik

A sütőpapír többször is újrahasználható, de ha nincs otthon, tehetünk a gépbe alufóliát is. Ezek a konyhai eszközök a rendes sütőben is állják a strapát, így a szendvicssütőben is jó szolgálatot tehetnek!

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss