Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Frisset ennél szeptemberben: ezek a gyümölcsök és zöldségek most szezonálisak

default user icon
MME
Véget ért a nyár és hamarosan eltűnnek a boltok polcairól a zamatos gyümölcs- és zöldséghegyek. Nem kell azonban bánkódni, ugyanis az ősz, így pedig a szeptember is számos finomságot tartogat a számunkra! Mutatjuk, mik szezonálisak az ősz első hónapjában!

Egyes helyeken már megjelent a polcokon a sütőtök, így ha a sulikezdés nem lett volna elég egyértelmű jele az ősz megérkeztének, hamarosan már a zöldségesek és hirdetik a nyár végét, az új évszak kezdetét. Habár az igazi nyári csemegék lassan kifutnak, néhányat még élvezhetünk, sőt érkeznek az újabb zöldségek és gyümölcsök, melyek szeptemberben szezonálisak.

Hogy miért fontos tudni, minek mikor van a szezonja? A szezonális táplálkozás lényege, hogy elsősorban azokat a zöldségeket és gyümölcsöket igyekszünk fogyasztani, melyek az adott hónapban (vagy évszakban) teremnek, ugyanis a termések ekkor lesznek a legzamatosabbak és a szezonjukban tartalmazzák a legtöbb tápanyagot, vitamint.

Mely zöldségek és gyümölcsök szezonálisak szeptemberben?

A szeptemberben szezonális zöldségek, gyümölcsök, csonthéjasak: alma, bab, burgonya, cukkini, dió, fekete berkenye, füge, homoktövis, körte, mandula, őszibarack, ringlószilva, szeder, szilva, szőlő, brokkoli, cékla, édesburgonya, karalábé, karfiol, kelbimbó, kukorica, padlizsán, paradicsom, tökfélék, gomba, petrezselyemgyökér, sárgarépa, szőlő, zöldbab – olvasható a Maradék nélkül Facebook-oldalán.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss