Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sörös-mézes sertéscomb egészben sütve

MME MME
160 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, cikkekre vágjuk, majd a szalonnát felszeleteljük, a bőrét levágjuk.
  2. A sertéshúst jó alaposan besózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük minden oldalát,  jól belemasszírozzuk a húsba.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Elővesszük a sütő tepsijét, ebbe helyezzük a húst, köré halmozzuk a burgonyát, a vöröshagyma cikkeket, és egyenletesen elosztva a héjas fokhagyma gerezdeket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és rozmaringágakat helyezünk rá.
  4. A hús tetejére helyezzük a szalonna szeleteket, a bőrkét a burgonyára. A sertészsírt eloszlatva rárakjuk a burgonyára. Felöntjük a sör kétharmadával és vízzel, az egészet lefedjük alufóliával, és nagyjából 1,5 óráig sütjük.
  5. Ezután eltávolítjuk a fóliát, meglocsoljuk a maradék sörrel a húst, a szalonnaszeleteket a burgonyára helyezzük, és a húst megkenjük mézzel, további 15 perc alatt készre sütjük.
  6. Az elkészült sültet 15-20 percig pihentetjük, majd felszeleteljük, és a hagymás burgonyával tálaljuk.

Nézd meg videón, hogy készül a sörös-mézes sertéscomb egtészben sütve:

Ezek is érdekelhetnek