Szezámos-mézes csirkefalatok pirított tésztával

MME MME
2 4/5
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • csirkemell
  • őrölt fehér bors
  • cukor
  • fehérbor
  • szezámolaj
  • liszt
  • keményítő
  • sütőpor
  • tojás
  • olaj
  • víz
  • méz
  • cukor
  • ketchup
  • fehérborecet
  • sötét szójaszósz
  • chiliszósz
  • kristálycukor
  • borecet
  • kukoricakeményítő
  • víz
  • ötfűszer-keverék

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecsíkokat bepácoljuk, néhány órára hűtőbe tesszük.

A bunda alapanyagaiból sűrű palacsintatésztát készítünk, a csirkedarabokat megmártjuk benne, majd wokban bő olajban kisütjük.

Utána a mézes mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat, és beleforgatjuk a kisült, lecsepegtetett húst, megszórjuk szezámmaggal.

A pirított tésztához spagettit vagy kínai tojásos tésztát főzünk, leszűrjük, wokba öntjük, majd a többi hozzávalóval ízesítjük, és kicsit átsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss