Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb inflációs adatközlése szerint nem az élelmiszerárak mutatják a legjelentősebb emelkedést az elmúlt egy évben. Sőt, sok alapanyag ára csökkent.
Mindmegette
A hús az egyik alapvető élelmiszer. Idehaza csirkéből és sertésből fogy a legtöbb, és mivel drága mulatság kidobni a húst, ha rossz vagy megromlik, érdemes odafigyelni a vásárlás során arra, milyen alapanyagot is veszünk. Ebben segít a profi magyar hentes!
PATAKY KRISZTINA
Brutálisan húsos, szaftos kaja, amely egy nagyobb családnak is több napra elég lesz. Íme a fejedelmi húsvéti főétel, a töltött göngyölt császárhús, vagy más néven porchetta receptje videón!
Vass Lászlóné
Vidék íze
A magyaros konyha egyik megkerülhetetlen étele a csülök pékné módra, amit egyszer mindenkinek meg kell kóstolnia! Sőt, az sem árt, ha egyszer te magad is elkészíted. Mutatunk hozzá egy tuti receptet.
Kautz József
Videó
A konyhakész leveles tészta csodálatos találmány! Villámgyorsan lehet belőle isteni édes és sós vendégváró falatokat vagy süteményeket készíteni. Mi most egy igazi szilveszteri specialitást sütöttünk nektek: egy egyszerűen nagyszerű húsos hasét, aminek a töltelékébe a szerencsehozó lencsét is belecsempésztük.
CSEH JÁNOS
A méz és a hús párosa olyan ütős, hogy a legtöbben nem is tudnak ellenállni a finom falatoknak. Különösen a hűvös, zord időben esik jól, így itt az idő, hogy kipróbáld kedvenc hat receptünk valamelyikét!
Szekeres Lajosné Klári
A sertéstarja könnyen és sokféleképpen elkészíthető hús. Összegyűjtöttünk hét izgalmas, nagyon finom receptet, amit természetesen nemcsak vacsorára, hanem hétvégi ebédre is elkészíthetsz.
Kard Sándorné
Azzal biztosan sokan egyetértünk, hogy a cigánypecsenye a hazai konyha közkedvelt étele, egyben pedig a magyaros sültek elengedhetetlen darabja. Így nem csoda, hogy minket is megihletett ez a finomság, ráadásul hoztunk hozzá egy extra hozzávalót is, amitől még finomabb lesz ez a fűszeres, szalonnával megspékelt frissensült.
Csortos Marcsi
A tarja a sertés egyik legkönnyebben és legtöbbféleképpen elkészíthető része. Mivel zsírban bővelkedik, így nem szárad ki, ezért egyben vagy szeletben elkészítve is ízletes fogás válhat belőle. Ezek a tulajdonságai teszik a grillszezon egyik aduászává, hiszen kezdő háziasszonyok is biztos sikert érhetnek el vele.
Biró Sára
Chefbag
Mi a különbség a fehér és a vörös húsok között? Hogyan bontsunk szét egy egész csirkét? Hol található a sertésben a dagadó? A Széll Tamás tippjein alapuló hús-kisokosunk többek között ezekre a kérdésekre is választ ad.
A sertés legnemesebb része ugyanolyan értékes, mint a marhánál a bélszín. Csak izomszövetet tartalmaz, inakat nem. Egyben és szeletnek is gyorsan, sokféleképpen elkészíthető, de alacsony zsírtartalma miatt könnyen kiszárad, ha nem vigyázol.
A sertéshús értékes vitaminok és ásványi anyagok tárháza. Mindezek ellenére sokan ódzkodnak a vörös húsok fogyasztásától és inkább részesítik előnyben a csirkét, vagy a pulykát. Pedig változatos receptekkel, kevés zsiradék felhasználásával remek fogások készíthetőek ebből a húsféléből is, ráadásul a megfelelő köret megválasztásával a kajakóma is könnyedén elkerülhető.
Az elmúlt hetekben is növekedett az élő sertés ára - egy év alatt több, mint 50 százalékkal lett drágább.
A palóclevesre is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás. Ezt a levest készítheted sertéshússal, marhahússal, vagy akár szárnyassal is, nyáron bográcsban is főzheted, a végeredmény ugyanaz: laktató, finom leves, amely után már csak egy desszert fér beléd.
Szponzorált tartalom
Értékes vitaminok és ásványi anyagot tárháza a sertéshús, mégis sokan ódzkodnak a vörös húsok fogyasztásától. Pedig változatos receptekkel, könnyű köretekkel és kevés zsiradék felhasználásával remek, – és nem utolsó sorban egészséges – fogások készíthetők belőle.