Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-gombás szűzpecsenye metélt tésztával

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A szűzpecsenye szeleteket ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, majd fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják. A gombát megtisztítjuk, vékony csíkokra felvágjuk.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd belehelyezzük az előzőleg kukoricalisztbe beleforgatott hússzeleteket. Ezután mindkét oldalát 2-2 percig sütjük, majd kiszedjük egy tányérra és félre tesszük.
  3. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a felszeletelt gombát, és el kezdjük párolni. Sózzuk, borsozzuk, és pár perc után megszórjuk ízlés szerint tárkonnyal. Amikor a gomba megpárolódott, felöntsük a tejszínnel, majd visszahelyezzük a serpenyőbe az elősütött hússzeleteket is. Óvatosan összeforgatjuk, majd kisebb lángon addig pároljuk, míg a szósz kissé besűrűsödik.
  4. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  5. Tálaláskor a tányérra halmozzuk a tésztát, majd ráhelyezzük a hússzeletet, és rákanalazzuk a gombás-tejszínes szószt.

12+1 GOMBÁS ÉTEL, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>> 

ÍGY LESZ TÖKÉLETESEN OMLÓS A SERTÉSSZŰZ! >>> 

TEJSZÍNES-GOMBÁS-BACONÖS CSIRKE >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek