Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált hússal töltött dagadó

> 90 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • 1,5 kg sertésdagadó
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • A töltelékhez:
  • 2 szelet kenyér
  • 3 dl tej
  • 2 db tojás
  • 30 dkg darált hús
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • A tepsi kenéséhez:
  • 1 ek zsír
  • A sütéshez:
  • 4 dl húsleves

Elkészítés

  1. A húst kívül-belül besózzuk, enyhén borssal meghintjük. A száraz kenyeret tejben megáztatjuk, kifacsarjuk. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a kenyeret, a darált húst, a felaprított petrezselymet, zsemlemorzsát. Sóval, borssal, reszelt fokhagymával, reszelt vöröshagymával fűszerezzük, és megtöltjük vele a felszúrt dagadót, majd a lyukat bevarrjuk.
  2. A tepsit zsírral kikenjük és felöntjük 4 dl húslevessel, beletesszük a dagadót, letakarjuk fóliával, majd előmelegített sütőben kb. másfél óra alatt készre sütjük. Sütés közben a pecsenyelével megöntözzük. Az utolsó tíz percre a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje megpiruljon. 

GÖNGYÖLT TÖLTÖTT SERTÉSDAGADÓ >>> 

TÖLTÖTT DAGADÓ FŐTT TOJÁSSAL>>> 

SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL ÉS KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT DAGADÓ>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss