hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 10 legszaftosabb étel sertéscombból, amiből mindenki kétszer szed

default user icon
MME
Pörkölt, brassói, székelykáposzta, gulyásleves, hentestokány, pecsenye - ezekben az ételekben az a közös, hogy akkor a legfinomabbak, ha sertéscombból készülnek. Hoztunk is jópár szaftos-omlós, ínycsiklandó ételt: vannak közöttük ünnepi asztalra való fogások és olyan receptek is, amikor csak egy gyors vacsorára van idő hétfköznap este.

Bár a vörös húsokat sokan mellőzik étrendjükből a rettegett koleszterin miatt, megfelelően elkészítve igenis be lehet illeszteni a kiegyensúlyozott étrendbe. 

A sertéshús például jelentős mennyiségben tartalmazza a B-vitamin csoport tagjait (B1, B2, niacin, B6, B12), amelyek biztosítják testünk sejtjeiben a normális zsír és fehérje anyagcserét és támogatják az idegrendszert pl. a stressz jobb kezelésében. Megfelelő arányban található benne nátrium és kálium, amelyek együttesen játszanak szerepet a szervezet vízegyensúlyának megtartásában és a szív normális ritmusának biztosításában. 

A sertéscomb a sertés egyik legsokoldalúbban felhasználható része, egyben sütve pecsenyként, vagy apróhúsként, tokányok és pörköltek, rakottasok lapanyaga. A sertéscomb egyik legértékesebb része az ún. dió, ebből készül például a legfinomabb brassói aprópecsenye, de egyben sütve is kiváló, és persze combból készül a húsvéti ételek elmaradhatatlan „kelléke”, a kötözött sonka.

Következzen most egy csokor ínycsiklandó recept sertéscombból!

SZÉKELYKÁPOSZTA SERTÉSCOMBBÓL >>> 

VADAS SERTÉSCOMBBÓL, ZSEMLEGOMBÓCCAL >>>

EGYBENSÜLT SERTÉSCOMB KÖLESKÁSÁVAL >>> 

GULYÁSLEVES, AHOGY ANYUKÁM KÉSZÍTI >>> 

SERTÉSPÖRKÖLT NOKEDLIVEL >>> 

EGYSZERŰ BAKONYI SERTÉSTOKÁNY >>> 

RAKOTT SERTÉSCOMB KÁPOSZTÁS KNÉDLIVEL >>> 

BRASSÓI APRÓPECSENYE SZAFTOSAN >>> 

PARADICSOMOS-SERTÉSHÚSOS RAKOTTAS >>> 

SÜLT SERTÉSCOMB SZÍNES, SÜLT ZÖLDSÉGEKKEL >>> 

SZERB RAKOTT LECSÓ SERTÉSCOMBBAL (GYUVECS) >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss