Bár a vörös húsokat sokan mellőzik étrendjükből a rettegett koleszterin miatt, megfelelően elkészítve igenis be lehet illeszteni a kiegyensúlyozott étrendbe.
A sertéshús például jelentős mennyiségben tartalmazza a B-vitamin csoport tagjait (B1, B2, niacin, B6, B12), amelyek biztosítják testünk sejtjeiben a normális zsír és fehérje anyagcserét és támogatják az idegrendszert pl. a stressz jobb kezelésében. Megfelelő arányban található benne nátrium és kálium, amelyek együttesen játszanak szerepet a szervezet vízegyensúlyának megtartásában és a szív normális ritmusának biztosításában.
A sertéscomb a sertés egyik legsokoldalúbban felhasználható része, egyben sütve pecsenyként, vagy apróhúsként, tokányok és pörköltek, rakottasok lapanyaga. A sertéscomb egyik legértékesebb része az ún. dió, ebből készül például a legfinomabb brassói aprópecsenye, de egyben sütve is kiváló, és persze combból készül a húsvéti ételek elmaradhatatlan „kelléke”, a kötözött sonka.
Következzen most egy csokor ínycsiklandó recept sertéscombból!