Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött csirkecomb sütőzacskóban sütve

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A töltelékhez:
  • 2 szelet kenyér
  • 3 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 15 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors
  • A csirkéhez:
  • 4 db csirkecomb
  • őrölt bors
  • A körethez:
  • 1 bögre rizs (2,5 dl)
  • olaj
  • bors
  • 2 bögre víz
  • 20 dkg fagyasztott zöldségkeverék

Elkészítés

  1. A kenyeret vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, összekeverjük a tojással, a lereszelt vöröshagymával és áttört fokhagymával, a felaprított petrezselyemmel és a lereszelt sajttal, majd megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint.
  2. A csirkecombokon a bőrt meglazítjuk, és egy kiskanál segítségével a tölteléket a bőr alá nyomkodjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, sütőzacskóba tesszük és lezárjuk. A szájánál megszurkáljuk a zacskót, és 200 fokra előmelegített sütőben 75 perc alatt megsütjük.
  3. A körethez a megmosott rizst olajon átmelegítjük, megszórjuk borssal, majd felöntjük a forró, lobogó sós vízzel. Fedő alatt, lassú tűzön addig főzzük, amíg felszívja a vizet. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd lekapcsoljuk, és a rizs a sütőben 10 perc alatt készre főzzük. A fagyasztott zöldségeket sós vízben roppanósra főzzük, és a kész rizzsel összekeverjük. A csirkecombokkal tálaljuk.

    Ajánljuk még:

Még több csirkecomb >>> 

Csirkés receptek >>> 

Ötletek vasárnapi ebédhez >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss