Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sírkövekre vésett receptekből főz a tiktokker

default user icon
MME
Bármennyire is hihetetlen, de manapság egyre nagyobb divatja van a sírkövekre vésett recepteknek. Ennek a nem is annyira új trendnek köszönhetően egy fiatal lány most megtalálta új hobbiját; receptek után kutat a temetőket járva, ha pedig talál valamit, azt otthon el is készíti.

Rosie Grant amikor a washingtoni kongresszusi temető archívumában gyakornokoskodott, egy igen különös hobbi ejtette rabul. A washingtoni nő először olyan sírköveket dokumentálni a TikTokon, melyeket valamilyen oknál fogva furcsának vagy érdekesnek talált, majd később a kutatásai során belefutott Naomi Odessa Miller-Dawson nevű nő sírjába egy brooklyni temetőben. A sírkövet vizsgálva döbbent rá, hogy a 79 éves korában, 2008-ban elhunyt nyugdíjas néni sírfelirata egy speciális süti receptje volt. Itt kezdődött minden.

A különleges desszert hozzávalóin túl egyéb instrukciókat nem talált, ám Rosie mégis úgy döntött, hogy megpróbálja elkészíteni a süteményt. Aztán jött az újabb felfedezés, miszerint egyáltalán nem egyedi eset a 79 éves korában elhunyt Naomi sírkövére vésett recept. Ma már nagyjából egy tucatnyi sírfelirat alapján elkészített ételnél tart, melyeket TikTok csatornáján egytől egyig dokumentál.

Korábban mi is beszámoltunk egy utahi nagymamáról, aki 97 éves korában távozott az élők sorából, ám sírkövére vésett kedvenc tejkaramella receptje nem veszett feledésbe. Grant ezt a sírhelyet is megtalálta.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek