Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tortával dobálták meg III. Károly király viaszszobrát

default user icon
MME
Az új uralkodó szereti a csokitortát, de egészen biztosan nem így: klímaaktivisták a londoni Madame Tussauds múzeumban követték el akciójukat, amely során a király élethű másának arcába nyomták az édességet.

A Just Stop Oil környezetvédő csoport egyre több figyelemfelhívó akciót szervez az angol fővárosban. Ennek részeként hétfőn III. Károly király viaszmását "támadták meg". A mozgalom az követeli, hogy a kormány ne adjon ki új engedélyt olaj- és gázkitermelésre, hiába az energiaellátási kockázatok növekedése. Szerintük a klímaváltozás már létében fenyegeti az emberiséget.

Az angol rendőrség tájékoztatása szerint négy embert tartóztattak le rongálás miatt a tiltakozó akció után.

A Just Stop Oil közleményében megnevezte a videón látható aktivistákat. A 20 éves Eilidh McFadden és a 29 éves Tom Johnson a szervezet szerint azért tiltakozott, hogy „megvédjék a Földet, amely mindannyiunk öröksége”. Íme az akció:

 

 

Az AFP hírügynökség emlékeztet arra, hogy a múlt héten az ökoaktivisták a Temze egyik hídjárta másztak fel, amit le is kellett zárni. Előtte emberi ürülékkel borították le Sir Tom Moore emlékművét, a Nemzeti Galériában pedig paradicsomleves-konzervvel dobták meg Vincent Van Gogh Napraforgók című festményét. Szerencsére az alkotásban nem okoztak kárt, azt ugyanis biztonsági üveg védi.

Ajánljuk még:

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss