Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sírjára vésette kedvenc receptjét a nagymama

default user icon
MME
Egy utahi nagymama kedvenc tejkaramellájának receptje már nem titok, bárki elkészítheti. Mivel Kathryn Andrews tudta, hogy gyermekei, unokái, barátai rajongnak ezért a finomságért, úgy döntött, hogy a sírkövére íratja a receptet. Apró érdekesség, hogy a desszert leírásába először egy kisebb baki került, mivel az édességhez adagolandó vanília mennyiségét tévesen tüntették fel. Ezt persze azóta már javították.

Biztos sokan emlékeznek még a nagyi piszkosul finom almás piskótájára, csigatésztájára, esetleg főzelékére, ami a mai napig egy kézzel írott receptkönyvben lapul fiókjuk mélyén. Ám néha előfordul, hogy ezek a generációkon átívelő feljegyzések elvesznek, vagy feledésbe merülnek, ezért Kathryn Andrews főállású nagymama úgy rendelkezett, hogy halála után családja kedvenc tejkaramellájának receptje felkerüljön sírkövére.

Érthető, hogy egy jól működő receptet gyakran megőriznek a családok generációkon keresztül, de Kathryn ezt a szokást szó szerint egy újabb szintre emelte végrendeletével. Így már nem csak a családja, vagy barátai élvezhetik ennek a csodás tejkaramellának az ízét, hanem igazából bárki, aki kedvet kap hozzá. A lánya, Janice Johnson a FOX 13 csatornának elmondta, hogy nagymamája imádta az embereket, verseket írt, és valahányszor ha vendégségbe, vagy összejövetelekre ment, mindig vitt magával egy kis házi karamellát. 

Recept:

2 kocka csokoládét felolvasztunk 2 evőkanál vajban. Ezután hozzákeverünk egy csésze tejet, majd felforraljuk. Hozzáadunk 3 csésze cukrot, 1 kávéskanál vaníliát, egy csipet sót és addig főzzük, amíg a cukorszirup állaga el nem éri azt a fázist, amikor lágy gömböt lehet belőle képezni. Ha ezzel elkészültünk, öntsük ki egy márványlapra, majd hagyjuk kihűlni. Végül vágjuk kockákra, és már ehetjük, kínálhatjuk is.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss