A krumplit héjában puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, majd lereszeljük. Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és 1 evőkanál lisztet. Elkeverjük, majd meleg helyen felfuttatjuk.
A megmaradt lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, az áttört fokhagymát, a sót és a frissen őrölt borsot. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a felfuttatott élesztőt, összedolgozzuk, és 20 percig meleg helyen kelesztjük. A reszelt burgonyát hozzáforgatjuk, és a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 10 részre osztjuk, mindből gombócot formázunk, kilapítjuk, és a felforrósított olajban aranyszínűre sütjük. A lángosokat papírtörlőre szedjük.
A bacont felkockázzuk, majd ropogósra sütjük. A kész lángosokat megsózzuk, megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és baconkockákkal.