Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-tejfölös krumplis lángos baconnel

60 perc
egyszerű
átlagos
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A krumplit héjában puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, majd lereszeljük. Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és 1 evőkanál lisztet. Elkeverjük, majd meleg helyen felfuttatjuk.
  2. A megmaradt lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, az áttört fokhagymát, a sót és a frissen őrölt borsot. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a felfuttatott élesztőt, összedolgozzuk, és 20 percig meleg helyen kelesztjük. A reszelt burgonyát hozzáforgatjuk, és a duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát 10 részre osztjuk, mindből gombócot formázunk, kilapítjuk, és a felforrósított olajban aranyszínűre sütjük. A lángosokat papírtörlőre szedjük.
  4. A bacont felkockázzuk, majd ropogósra sütjük. A kész lángosokat megsózzuk, megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és baconkockákkal. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss