Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rögtön puha mézeskalács

30 perc
egyszerű
olcsó
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mézeskalács elkészítéséhez elsőként a lisztet, a porcukrot, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat, a mézet és a tojást. Átkeverjük, és kézzel egynemű tésztává gyúrjuk.
  2. A mézeskalács tésztáját leszttel alaposan megszórt deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd karácsonyi kiszúrókkal (csillag, angyal, fenyőfa, csengettyű) tetszőleges formákat szaggatunk belőle.
  3. A mézeskalácsokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütéssel 10-15 perc alatt készre sütjük.



    GYÖMBÉRES, FAHÉJAS, SZEGFŰSZEGES: MÉZESKALÁCS-VARIÁCIÓK KARÁCSONYRA >>> 
    AACHENI MÉZESKALÁCS >>> 

Ezek is érdekelhetnek