hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés epres túrótorta

60 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tésztához a vajat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, a sót, végül a tejjel fokozatosan kikeverjük. Sütőpapírral bélelt formába (26 cm-es kapcsos tortaforma) öntjük a masszát, és kb. 15-18 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
  3. A tésztát rácsra borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd visszahelyezzük a formába.
  4. A krémhez a vajat habosra keverjük 8 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, majd krumplinyomóval belenyomjuk a túrót. (Villával is összetörhetjük.) Ízesítjük citromhéjjal, citromlével, rummal, hozzákeverjük a mascarponét.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük 2 dkg porcukorral, a zselatin fixxel, majd a túrókrémbe forgatjuk.
  6. A krémet a tésztára kenjük, a félbe vágott eperrel kirakjuk. Az expressz tortazselét az utasítás szerint elkészítjük, majd a torta tetejére öntjük. Hűtőbe tesszük és dermesztjük a tálalásig.

Ezek is érdekelhetnek