Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Részeges-epres túrótorta

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tésztához a vajat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, a sót, a tejjel fokozatosan kikeverjük. Sütőpapírral bélelt formába szétkenjük a masszát, kb. 15-18 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)

A tésztát rácsra borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd visszahelyezzük a formába.

A krémhez a vajat habosra keverjük a 8 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, krumplinyomóval belenyomjuk a túrót. Ízesítjük citromhéjjal, citromlével, rummal, hozzákeverjük a mascarponét.

A tejszínt kemény habbá verjük 2 dkg porcukorral, a zselatin fixxel, majd a túrókrémbe forgatjuk. A krémet a tésztára kenjük, eperrel kirakjuk, az expressz tortazselét az utasítás szerint elkészítjük, a torta tetejére öntjük, és a hűtőben dermesztjük tálalásig.

Ezek is érdekelhetnek

Friss