Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Videó
A mascarponéra legtöbbször a tiramisu, vagy más krémes sütemnyek alapköveként tekintünk, holott ez a semleges ízű friss sajt sós ételek elkészítésére ugyanúgy alkalmas: például tésztaszószok vagy raguk készítésekor sokkal krémesebb lesz a végeredmény, ha tejszín helyett mascarponéval sűrítünk. Ez a zöldborsós-macarponés csirkeragu például felejthetetlen élményt garantál, különösen, ha szélesmetélttel tálaljuk fel!
Pataki Nóra
Ha te sem tudsz ellenállni az oreó kekszes desszerteknek, akkor van egy jó hírünk: itt az újabb oreós desszertcsoda. Ezt a sütés nélküli finomságot nemes egyszerűséggel csak lasagne-nak hívjuk. Hogy miért? Mert a kekszes alapra rétegezve kerül a mascarponés-tejszínes krém és a csokipuding. Vigyázat! Nagyon finom!
Cikk
Sorozatunkban hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Ez a csodaszép epertorta nem csak mutatós, de isteni finom is: a piskóta pihe-puha, a krém lágy, és hát, ami epres, az eleve nem lehet rossz. És, ha még azt is hozzátesszük, hogy se glutén, se laktóz nincs benne, sőt, akár cukormentesen is elkészíthető, akkor kijelenthetjük, hogy ez a torta mindenki kedvence lesz!
A palacsintát szinte mindenki szereti, mi több, imádja. Túróval, lekvárral, kakaóval töltve hétvégi desszertnek is tökéletes. Most olyan palacsintákat mutatunk nektek, amelyek a hagyományosnál kicsit különlegesebbek. Melyiket próbáljátok ki hétvégén?
Barakonyi Krisztina
A mascarpone, az eper és a kakaó talákozásából rossz nem sülhet ki - gondoljunk csak az epermisura. Ám, ha valami szépre ÉS finomra vágytok, esetleg egy koranyári szülinapra készültök, akkor ezzel a bomba recepttel próbálkozzatok - nem nyúlhattok mellé! Ráadás: glutén- és laktózmentes a recept, úgyhogy szinte mindenki falatozhat belőle!
Kard Sándorné
A palacsintát mindenki szereti. A mogyorókrémet is. A tejszínhabbal és a mascarponéval sincs ez másképp, így, ha nem akartok mellélőni egy szülinapi tortával, vagy a desszerttel a családi összejövetlen, akkor itt a tuti recept!
Simon Antalne
Bár sokféle módon felhasználhatjuk a friss, zamatos epret, nem meglepő módon ez a gyümölcs a legtöbb esetben valamilyen édességben, desszertben végzi. Most krémes, habos megoldásokat mutatunk!
WM
Nagyon szeretem a sajttortát. Egyszerű, tartalmas, igazán sokat nem kell vele pepecselni és nehéz elrontani, arról nem beszélve, hogy előre elkészíthető, így vendégvárásra is tökéletesen alkalmas.
Hajdu Bertalanné
Pohárdesszertnek, rakott piskótának, tortának, vagy gyümölccsel, fűszeresen, csokival tökéletes édesség varázsolható az olaszok - és sejthetően, az egész világ - kedvenc mascarponés-kávés desszertjéből, a tiramisuból. Akárcsak a világ más tájain élők, mi, magyarok is odavagyunk érte, mert könnyű, mégis mennyei és egyben elronthatatlan finomság. A neve annyit jelent: dobj fel! Most bemutatjuk, mi mindennel dobhatod fel ezt az amúgy is nagyszerű édességet.
Biró Sára
Malmos Szilvia
Rozsnyai Gabriella
Hudra Mariann