Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnahabos palacsinta (vegán recept)

MME MME
100 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A vegán palacsinta tésztájának hozzávalóit habverővel simára dolgozzuk. Attól függően, hogy milyen lisztet használunk, a folyadék mennyisége változhat, a lényeg: a végeredmény egy sima, hagyományos palacsintatészta-sűrűségű massza legyen.
  2. Ha csomómentesre kevertük, beletesszük a chiamagot, majd kicsit félretesszük, hogy a chiamag megszívja magát. Erre azért van szükség, mert a chia úgy működik a tésztában, mint a tojás: összetartja.
  3. 20 perc pihentetés után forró, kiolajozott serpenyőben, a hagyományos módon megsütjük a palacsintákat.
  4. A krémhez a mascarponét kikeverjük a porcukorral, a kifacsart lime-mal, a citrommal és a gyümölcs felével, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot, és a maradék gyümölcsöt is finoman belekeverjük, hogy az minél szebben egyben maradjon. Ízlés szerint rakhatunk még bele porcukrot, vagy savanyíthatjuk még citruslével.
  5. A kész krémet a palacsintába töltjük, és feltekerjük vagy lazán összehajtjuk. Tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítve tálaljuk. 

Nézd meg videón, hogyan készül a vegán málnahabos palacsinta!

Ezek is érdekelhetnek