Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás gofri

15 szavazat
25 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A gofri felét süteményes tálcára tesszük.
  2. A tejszínből kemény habot verünk, majd a mascarponéval jól kikeverjük.
  3. A karamellát edényben felolvasztjuk.
  4. A tejszínes krém felét elosztjuk a gofrikon, majd meglocsoljuk a karamellával.
  5. Hűtőszekrénybe tesszük, amíg kicsit megkeményedik a karamella. Kivesszük a hűtőből és rákenjük a maradék mascarponés krémet. Végül befedjük a gofri másik felével.
  6. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd egyenletesen elosztjuk a gofrik tetején. Betesszük a hűtőbe, hogy jól lehűljön.
  7. Ízlés szerint dísztíthetjük citromfűvel, mentalevelekkel, tejszínhabbal, ribizlivel, vagy bármilyen bogyós gyümölccsel.
  8. Felszeletelve kínáljuk.

Megjegyzés

Nagyon egyszerű és gyors sütés nélkül készíthető desszert. - ricsbimm

Ezek is érdekelhetnek

Friss