Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés epertorta (glutén-és laktózmentes recept)

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A mascarponés epertorta elkészítéséhez a lisztet, a burgonyakeményítőt és a sütőport kimérjük, és egy tálba szitáljuk. A vajat a porcukorral, citromhéjjal és vaníliával robotgéppel habosra keverjük. Ezután 2 részletben hozzáadjuk a kimért tojássárgát, és azzal is jól kikeverjük.
  2. Egy másik tálba tesszük az egész tojásokat, csipet sót és kristálycukrot, és fehér habbá verjük. (kb. 15-20 perc a gép erősségétől függően).
  3. A liszt felét, és a felvert tojás felét hozzáadjuk a vajas keverékhez, és fakanállal óvatosanelkeverjük őket, hogy egyenletes masszát kapjuk. Majd a másik felét is belekeverjük.
  4. Egy kb. 20 cm-es tortaformát kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben sütjük, kb. 30 - 35 percig. (Tűpróbával ellenőrizzük!)
  5. Miután elkészült hagyjuk rövid ideig a formában hűlni, majd kifordítjuk belőle. A mascarponét kikeverjük a cukorral, és 5 dkg-ot félreteszünk belőle.
  6. Az epreket vékony szeletekre vágjuk.A tortát kettévágjuk, és az alsó részét megkenjük a lekvárral, erre kenjük a mascarponét, majd rátesszük az eperszeleteket is.
  7. A kivett 5 dkg mascarponét a torta tetejére kenjük, és néhány szem eperrel díszítjük.
 


Ezek is érdekelhetnek