Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répatorta krémes töltelékkel

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd amikor már kellően illatozik, deszkára halmozzuk, és durvára vágjuk. A megpucolt répát lereszeljük. Egy mély tálba öntjük a liszteket, hozzákeverjük a sütőport, a fahéjat és a sót.
  2. Habosra verjük a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzákeverjük az olajat. Hozzáöntjük a lisztes keveréket, és alaposan összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a lecsöpögtetett sárgarépát és a diót. Alaposan összeforgatjuk, majd kivajazott tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A tortát kihűtjük, majd hosszában félbevágjuk.
  3. A nem túl hideg vajat a krémsajttal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét, a citromhéjat és a porcukrot. Alaposan elkeverjük, majd megkenjük a krémmel a torta alsó részét. Rátesszük a tetejét, és körbekenjük a maradék krémmel, és néhány órára a hűtőben tesszük. Dióval megszórva kínáljuk.

Még több húsvéti süti >>> 

Még több répatorta >>> 

Mascarponés finomságok >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss