A legfinomabb és legnépszerűbb ételek alapanyaga egészen biztosan a sertéslapocka. Darált húsként a fasírthoz, húsgombóchoz, Stefánia szelethez tökéletes választás, ahogyan a töltött paprikához, töltött káposztához vagy például a rakott karfiolhoz is ezt érdemes választani. A sertés mellső végtagjának felső részét nevezik egyébként lapockának, amely lehet picit zsírosabb is. Az viszont kétségtelen, hogy nagyon ízletes és változatos ételek készíthetők belőle. Felkockázva levesek, pörköltek ideális hozzávalója, de brassói aprópecsenye vagy tokány is készülhet belőle.
A hentespultokban bármikor. Ha darált húst keresünk, szinte bizonyosan sertéslapockát vásárolunk.
Hűtőszekrényben a felhasználásig, vagy mélyhűtve hosszabb ideig is tárolható.
148 kcal
19.6 g
7.1 g
0 g
A zsemlyegombócot úgy főzöm ki, hogy egy dupla alufóliát megkenek olajjal, ráöntöm a masszát, becsomagolom. Téglalap alakúra formázom, hústűvel megszurkálom, így teszem a forrásban lévő vízbe. Főzés közben tűpróbát ajánlok. Ha megfőtt, a fóliát lehámozom, az olaj miatt könnyen lejön. Szeletelem, mint a bagettet.
Beküldő: Gitta