Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütnivaló kolbász

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst és szalonnát ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd egy közös edénybe tesszük. 
  2. A fűszereket pontosan kimérjük és összekeverjük a hús és szalonna csíkokkal.
  3. A megtisztított fokhagymagerezdeket darálás közben adjuk a fűszeres hús-szalonna keverékéhez.
  4. Az így elkészült darált kolbászhúst kézzel, óvatosan keverjük, de ne túl hosszan, különben túl kemény lesz a sültkolbász.
  5. A tölteléket jól letömörítjük a kolbásztöltőbe, majd a meleg vízben kiáztatott bélbe töltjük a töltőcső segítségével. 
  6. A kolbászt 185 fokon 20 perc alatt készre süthetjük, vagy megfüstölhetjük, majd 2 heti szikkasztás után fogyaszthatjuk.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss