Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos brassói aprópecsenye

MME MME
75 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • 50 dkg sertéslapocka
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 3 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • bors
  • 1 tk majoránna
  • 50 dkg burgonya
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk, a szalonnát és a hagymákat pedig apróra kockázzuk. Lábosban megpirítjuk a szalonnát, rádobjuk a hagymákat, és együtt világosra pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig kevergetjük.
  2. Megszórjuk a pirospaprikával, majd sóval, borssal ízesítjük. Ezt követően aláöntünk egy kevés vizet, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben időnként átkeverjük, és pótoljuk a vizet. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a majoránnát.
  3. A meghámozott, megmosott burgonyát felkockázzuk, majd megsütjük forró olajban. Végül összeforgatjuk a szaftos hússal. 

Szaftos brassói aprópecsenye

Zöldborsós brassói aprópecsenye

 

Ezek is érdekelhetnek