hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsós tokány

75 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A zöldborsós tokányhoz a húst csíkokra vágjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük, a hagymát finomra aprítjuk. A kápia paprikát kis kockákra daraboljuk.
  2. A szalonnát egy serpenyőben pirítani kezdjük. A húst megsózzuk, megborsozzuk, majd a szalonnához adjuk. Magas lángon pár percig pirítjuk, majd tányérra szedjük, és félretesszük. 
  3. A visszamaradt zsiradékban üvegesre dinszteljük a hagymát, majd visszatesszük serpenyőbe a félretett húst a szalonnával együtt. Meghintjük egy kevés őrölt paprikával, majoránnával, majd ízlés szerint felkarikázott zöldpaprikával ízesítjük. Felöntjük kb. 1,5 dl vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, a kápia paprikát, és saját levében puhulásig pároljuk.
  4. A zöldborsót sós vízben megfőzzük, leszűrjük, a levét félretesszük.
  5. Egy kevés zsiradékot megszórunk liszttel. Erősen kavargatjuk, hogy le ne tapadjon. 1 perc után felengedjük 2 dl zöldborsó főzőlével. Hozzáadjuk a zöldborsótmajd puhulásig (kb. 2 percig) együtt pároljuk az egészet. Frissen aprított petrezselyemzölddel ízesítjük. 

Megjegyzés

Kedvező áron jutottam a piacon friss szicíliai velős borsóhoz, abból készült az étel. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss