A húst megmossuk, megszárítjuk, majd kisujjnyi darabokra vágjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük, a hagymát finomra aprítjuk. A kápia paprikát kis kockákra daraboljuk.
A szalonnát egy serpenyőben pirítani kezdjük. A húst megsózzuk, megborsozzuk, majd a szalonnához adjuk. Magas lángon pár percig pirítjuk, majd tányérra szedjük, és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban üvegesre dinszteljük a hagymát, majd visszatasszük serpenyőbe a félretett húst a szalonnával együtt. Meghintjük egy kevés őrölt paprikával, majoránnával, majd ízlés szerint felkarikázott zöldpaprikával ízesítjük. Felöntjük kb. 1,5 dl vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, a kápia paprikát, és saját levében puhulásig pároljuk.
A zöldborsót sós vízben megfőzzük, leszűrjük, a levét félretesszük.
Nagy lángon a vizet elforraljuk. A zsiradékot megszórjuk liszttel. Erősen kavargatjuk, hogy le ne tapadjon. 1 perc után felengedjük 2 dl zöldborsó főzőlével. Hozzáadjuk a zöldborsót, majd puhulásig (kb. 2 percig) együtt pároljuk az egészet. Frissen aprított petrezselyemzölddel ízesítjük.