Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hentes tokány csirkehúsból

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A hentes tokány csirkemellet és a combot megmossuk, felcsíkozzuk. A csíkokra vágott bacont egy forró serpenyőben pirítani kezdjük. Ha szükséges, hozzáadunk egy kevés olajat. Rászórjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk húst, fehéredésig pirítjuk, majd beletesszük a finomra vágott fokhagymát, valamint a paradicsompürét, és egy kevés vizet öntünk hozzá. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Időnként megkeverve, közepes lángon, fedő alatt készre pároljuk. Közben az elfőtt nedvességet vízzel pótoljuk.
  3. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra vágott csemegeuborkát, és együtt pároljuk további 5 percig. 
  4. A rizst egy kevés olajon fehéredésig pirítjuk, majd másfélszeres mennyiségű vízzel felöntve, fedő alatt puhára főzzük.
  5. A rizzsel tálaljuk a hentes tokányt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss