Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hentes tokány csirkehúsból

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet és a combot megmossuk és felcsíkozzuk. A csíkokra vágott bacont egy forró serpenyőben pirítani kezdjük. Ha szükséges, hozzáadunk egy kevés olajat, rászórjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk húst, fehéredésig pirítjuk, majd beletesszük a finomra vágott fokhagymát, és a paradicsompürét, kevés vizet öntünk hozzá. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Időnként megkeverve, közepes lángon fedő alatt készre pároljuk. Az elfőtt nedvességet vízzel pótoljuk.
  3. Amikor a húst megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra vágott csemegeuborkát, és ezzel pároljuk további 5 percig. 
  4. A rizst kevés olajaon fehéredésig sütjük, majd másfélszeres mennyiségű vízzel felöntve fedő alatt puhára főzzük.

13 TUTI TOKÁNYRECEPT, AMIT IMÁDNI FOG A CSALÁD! >>> 

15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss