Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi sertéstokány rizzsel

75 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag

Elkészítés

  1. A sertés apróhúst csíkokra vágjuk, majd megmossuk és lecsepegtetjük. A füstölt szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd forró lábosban kisütjük a zsírját, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Kicsit összepirítjuk, majd hozzákeverjük az előkészített húst, és fehéredésig sütjük.
  2. Ezután sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük a fehérborral és egy deci vízzel. Összekeverjük, ha felforrt, fedővel letakarva közepes tűzön puhára pároljuk, és ha közben túlságosan elpárolódna a szaftja, kevés vízzel pótoljuk.
  3. Mielőtt levesszük a tűzről, beleszórjuk az aprított zeller zöldet, és ha elkészült, forrón tálaljuk.
  4. 1 evőkanál olajon megpirítjuk a megmosott rizst, őrölt borssal enyhén megszórjuk és ráöntjük a húsleves lét. Fedő alatt lassú tűznél hagyjuk egy kicsit duzzadni, főni. Ezután a felforrósított sütőbe tesszük és ott dagad készre.

    Ajánljuk még:

13 SZAFTOS RAGU, AMIT IMÁDUNK TUNKOLNI! >>>

13 TUTI TOKÁNYRECEPT, AMIT IMÁDNI FOG A CSALÁD! >>>
 

Megjegyzés

Hétvégén készítettem ezt a finom ételt. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss