Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsós tokány csirkemellből

MME MME
90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, a csirkemellet hosszában kettévágjuk, a hagymát felszeleteljük, a zöldfűszereket felaprítjuk és a gombát elnegyedeljük.
  2. A szalonnát egy széles serpenyőben zsírjára olvasztjuk. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd erős lángon megkérgezzük mindkét oldalát benne. Ha már aranybarna, azonnal kivesszük a zsírból.
  3. A hagymát üvegesre pirítjuk közepes lángon, majd a gombát is hozzáadjuk és további 4-5 percig pirítgatjuk. Mindeközben hozzáadjuk a fűszereket és ízesítőket is.
  4. A csirkemellet felcsíkozzuk.
  5. A zöldség raguhoz hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük benne, majd a vizet is belekeverjük, és az egészet felforraljuk.
  6. Ekkor a zöldborsót és a felcsíkozott csirkemellet is beletesszük, majd 8-10 perc alatt alacsony lángon készre főzzük. A párolt rizs tökéletesen illik hozzá.

Nézd meg videón is, hogyan készül a zöldborsós tokány!

Ezek is érdekelhetnek

Friss