Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hentes tokány egyszerűen

90 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kolozsvári szalonnát apróra vágjuk és alacsony hőfokon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és barnára pirítjuk.
  2. A megmosott és felcsíkozott lapockát rátesszük a szalonnás, hagymás alapra, kicsit összeforgatjuk, ízlés szerint sózzuk majd kb 1,5 dl vizet öntünk rá.
  3. Mikor már a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a csíkozott lecsókolbászt és a csíkokra vágott uborkát. Hozzáadunk egy csipet piros paprikát és addig főzzük, ameddig a hús puha nem lesz. Köretnek enyhén sós vízben kifőzött tésztát készítünk.

ERDÉLYI TOKÁNY PULISZKÁVAL>>> 

MEZŐHEGYESI CSIKÓS TOKÁNY>>> 

TEJSZÍNES TOKÁNY>>> 

 

Megjegyzés

Igazi férfias étel! - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss