Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéssült póréhagymás burgonyalepénnyel

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, eltávolítjuk róla a nagyobb zsírdarabokat és hártyákat. Bedörzsöljük sóval, borssal. Egy lábasban felforrósítjuk a zsírt, és megpirítjuk benne a húst. 1 dl vizet aláöntünk, hozzáadjuk a megtisztított, felaprított vörös- és a fokhagymát, majd fedő alatt puhára pároljuk (kb. 1 óra alatt).
  2. A burgonyát meghámozzuk, majd lereszeljük, ezután hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt póréhagymát, a lisztet, a tojást, a sót, a borsot és a zsázsát. Egy serpenyőben megmelegítjük az olajat, a burgonyás masszából kis lepényeket adagolunk bele, és mindkét oldalát megsütjük. Pár perc sütés után a serpenyőbe tesszük a megmosott paradicsomokat is.
  3. Ha a hús megpuhult, 5-10 percig pihentetjük, csak utána szeleteljük fel. A burgonyalepényekkel, a koktélparadicsommal és a pecsenyelével meglocsolva tálaljuk.

GÖNGYÖLT, TÖLTÖTT SERTÉSSZELET - 9 TUTI RECEPT! >>> 

SZŰZPECSENYE, KARAJ, TARJA, OLDALAS: A LEGJOBB ÉTELEK SERTÉSHÚSBÓL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss