Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos rakott kel

80 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A hagyományos rakott kel elkészítéséhez a kelkáposztát 4 felé vágjuk, torzsáját kivágjuk (úgy, hogy azért a negyed fej ne essen szét), annyi sós vízbe tesszük fel főni, hogy a vízellepje.
  2. A hagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk, és a zsírban üvegesre pároljuk.
  3. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, ízlés szerint megsózzuk.
  4. Visszatesszük a tűzre, beletesszük a darált húst, és közepes lángon, míg morzsáira szétesik, kevergetvefőzzük. Ha megpuhult, ízlés szerint borsozzuk. Félretesszük.
  5. A rizst az előírásoknak megfelelően puhára főzzük, ha megfőtt, lecsepegtetjük, és belekeverjük a darált húsba. (Megkóstoljuk, ha kell, utánaízesítünk.)
  6. Amikor a kelkáposzta megfőtt (torzsa résznél egy villával ellenőrizzük), leöntjük a levét, kicsit hagyjuk hűlni. Addig a tejfölt 2 tojással, kevés sóval kikeverjük.
  7. A kelkáposzta felét szétosztjuk a tepsiben. Rátesszük a darált húsos keveréket. A tejföl kicsivel több mint felét eloszlatjuk rajta.
  8. Rátesszük a kelkáposzta másik felét, a maradék tejfölt elsimítjuk a tetején.
  9. Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a tejföl összeáll, illetve aranysárga lesz a tetején foltokban. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss