Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hortobágyi palacsinta sajjtal

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, rászórjuk a fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a darált húst. Kevergetve kicsit megpirítjuk a húst, majd bő vízzel felöntjük. (Pörköltet készítünk.) Beletesszük a fűszereket, a sót, őrölt borsot és az ételízesítőt. Kb. 1 órán át főzzük, de ügyeljünk arra, hogy sok szaftja maradjon.
  2. Közben míg fő a pörkölt szokásos módon kisütjük a palacsintákat. 
  3. Miután megfőtt a pörkölt, behabarjuk. A 4-5 evőkanál tejfölt összekeverünk 3-4 evőkanál liszttel, majd pár kanállal a forró szaftból teszünk hozzá, csomómentesen összekeverjük és végül belekeverjük a pörköltbe. Pár percig összefőzzük, kicsit besűrítjük.
  4. A húst leszűrjük a levétől. (A szaftját tegyük félre, mert szükségünk lesz rá) A következő módon megtöltjük a palacsintákat (lásd fent a képeken): A palacsinta közepét megkenjük tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal, végül pár kanállal teszünk rá a leszűrt darált húsból. A palacsinta jobb és a bal oldalát kissé ráhajtjuk, majd alulról kissé szorosan feltekerjük.
  5. Tepsiben szép sorban egymás mellé rakosgatjuk a megtöltött palacsintákat.Mindegyik palacsinta tetejét jól lelocsoljuk a szafttal, megkenjük tejföllel és végül megszórjuk reszelt sajttal. Sütőbe betesszük pár percre, hogy a sajt a tetejére ráolvadjon, süljön. Tálalás előtt a szafttal jól locsoljuk meg még a palacsintákat!

A LEGJOBB PALACSINTATÉSZTA >>> 

MÉG TÖBB PÖRKÖLT >>> 

még több hortobágyi >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss