Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi palacsinta

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A palacsintához habverővel összedolgozzuk a hozzávalókat.
  2. A töltelékhez meghámozzuk a hagymát, finomra vágjuk, majd megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuj a szeletelt gombát, aztán sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a meghámozott és összezúzott fokhagymát. Meghintjük a liszttel, hozzáforgatjuk a finomra vágott petrezselymet meg a tejfölt, ezután pedig megszórjuk a pirospaprikával. Felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.
  3. Kiolajozunk egy közepes méretű tapadásmentes serpenyőt. Belemerünk egy kisebb merőkanálnyit a tésztamasszából. Ezután néhány percig sütjük, majd spatulával óvatosan megfordítjuk a palacsintát, és a másik oldalát is aranyszínűre sütjük. Ugyanígy sütünk palacsintákat az összes tésztából. Végül megtöltjük mindet a tejfölös-gombás keverékkel, és egy kevés tejföllel tálaljuk. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss