Bakonyi palacsinta

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A palacsintához habverővel összedolgozzuk a lisztet, a tojást, a tejet, az ásványvizet és a sót.
  2. A töltelékhez meghámozzuk és finomra vágjuk a vöröshagymát, majd megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, aztán sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a meghámozott és összezúzott fokhagymát.
  3. Meghintjük a liszttel, hozzáforgatjuk a finomra vágott petrezselymet és a tejfölt, ezután pedig megszórjuk a pirospaprikával. Felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.
  4. Kiolajozunk egy közepes méretű tapadásmentes serpenyőt. Belemerünk egy kisebb merőkanálnyit a tésztamasszából. Ezután néhány percig sütjük, majd spatulával óvatosan megfordítjuk a palacsintát, és a másik oldalát is aranyszínűre sütjük. Ugyanígy sütünk palacsintákat az összes tésztából.
  5. Végül megtöltjük mindet a tejfölös-gombás keverékkel, és egy kevés tejföllel tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a bakonyi palacsinta!

Ezek is érdekelhetnek

Friss